Foredrag om psykologisk førstehjelp

Foredrag om psykologisk førstehjelp 

 

Foredragsholder: Solfrid Raknes

Mandag 8. mai, kl.  1000 – 1445

SolfridRaknes.jpg

 

Meld deg på her innen: fredag 28. april 2017

Psykologisk førstehjelp er selvhjelpsmateriell som formidler grunnprinsipper fra den kognitive modellen for barn og unge. Verktøyet kan brukes som forebygging av psykiske helsevansker der alle barna i barnehagen og skolen øver på vennlig selvsnakk, og utvikler sin følelses- og tankebevissthet. Verktøyet kan også brukes som selvhjelp og tidligintervensjon for barn og unge som trenger ekstra hjelp til å takle vanskelige situasjoner og sterke følelser.

Psykologisk Førstehjelp er utformet som et skrin. Småbarnsversjonen passer for barn i alderen 4-7 år, barneversjonen passer for barn i alderen     8–12 år, og ungdomsversjonen passer for ungdom 12–18 år.

Førstehjelpsskrinene er utviklet av psykologspesialist Solfrid Raknes sammen med en faglig referansegruppe av sentrale fagpersoner innen det norske, kliniske psykisk helsevern-miljøet.

Her kan du lese mer om psykologisk førstehjelp: Ungsinn om PF,  Grønne tanker - glade barn Psykologisk førstehjelp

Solfrid Raknes er psykologspesialist tilsatt som stipendiat ved Uni Research Helse. Hun er erfaren kognitiv terapeut, styremedlem i Norsk Forening for Kognitiv Terapi og norsk delegat i den europeiske kognitiv atferdsterapi-foreningen for lav-intensiv kognitiv terapi. Hun har mottatt Helse Vest Innovasjonspris i 2012 og Åse Gruda Skard-prisen 2013 for sitt arbeid med selvhjelpskonseptet Psykologisk førstehjelp og er en ettertraktet kurs- og foredragsholder.

  • Foredrag: Psykologisk førstehjelp
  • Målgruppe: Helsesøstre
  • Når: Mandag 8. mai 2017 (uke 19). Kl. 1000 – 14:45
  • Pris: Kr. 450 per deltaker. Utgifter til reise og opphold dekkes av den enkelte deltaker

Hvor ligger Høyskolen Diakonova?
Diakonova holder til i Fredensborgveien 24 i Oslo, ikke så langt fra Regjeringskvartalet, bak Deichmanske Hovedbibliotek. Se kart og kontaktinformasjon her.

Meld deg på her innen: fredag 28. april 2017

 

 

Mer om studiene og høyskolen

Høyskolen Diakonova ligger midt på idylliske Fredensborg, sentralt i Oslo. Skolen vår er kjennetegnet ved stor bredde – et variert utdanningstilbud for kirke og samfunn og et markert globalt engasjement.

Les mer her

 

Mandag 8. mai holder Solfrid Raknes et kurs i psykologisk førstehjelp på Høyskolen Diakonova.

Les mer og meld deg på

 

Veledningskurs

Høyskolen Diakonova tilbyr kurs til helsesøstre og jordmødre som mangler rekvireringsrett på hormonelle prevensjonsmidler, og/eller ønsker en oppfriskning på tema.

Les mer og meld deg på

 

 

Studietilbudet i kristen sjelesorg er det første kompetansegivende sjelesorgstudium på høyskolenivå i Norge.

Les mer og søk her