25-årsjubileum

3. og 4. april møttes en del tidligere studenter ved Menighetssøsterhjemmet til kulltreff på Høyskolen Diakonova. Kull 118 og 119 feirer 25-årsjubileum i 2008, og 21 menighetssøstre fra hele landet fant veien til høyskolen i anledning dette. Her har de hatt to aktive dager med foredrag om diakonal sykepleie, informasjon om utviklingen av høyskolen samt omvisning på Lovisenberg diakonale sykehus og Hospice Lovisenberg.

Elisabeth Bjerkholt Aamlid og Grete Holtskog Lerøy er to av deltakerene fra kull 118. De forteller at de har hatt to kulltreff tidligere, og nå er de veldig glade for å være her og treffe studiekameratene sine. Elisabeth har utdannet seg til jordmor og bosatt seg i Arendal. Grete har blant annet jobbet litt i NSF og tatt videreutdanning som intensivsykepleier, og jobber i Skien. De er begge veldig godt fornøyd med skolen, og tenker ofte på hvor god grunnutdaning de fikk. - Jeg er stolt av skolen min, sier Grete, vi fikk en veldig bra utdanning. - Jeg er også veldig stolt av hvordan de har utviklet seg og fulgt med i tiden. - Elisabeth samtykker til dette og legger til at de også synes at navnet Diakonova var et godt valg da skolen skulle skifte navn. - Det er veldig positivt å få komme hit, sier hun.

Åse Gullsmedmoen er deltaker på kulltreffet fra kull 119. Hun har gått veien fra sykehjem til psykisk helse, og arbeider nå som psykiatrisk sykepleier i Kristiansand. Det er lenge siden hun har truffet noen av kullkameratene sine, men hun synes ikke de har forandret seg i stor grad. Også Åse er veldig fornøyd med utdanningen sin. - Den utdanningen jeg fikk på Menighetssøsterhjemmet er helt i tråd med meg og min måte å jobbe på. Det har vært en styrke for meg å ha en grunnutdanning som i sitt menneskesyn legger vekt på menneskets fysiske, psykiske og sosiale sider, sier hun.

        
Elisabeth Bjerkholt Amlid, Grete Holtskog Lerøy og Åse Gullsmedmoen koser seg under lunsjen.

Publisert: 04.04.2008 11:15 av 25-års jubileum

Oppdatert: 4.04.2008 13:30 av Monica L. Donovan
« Tilbake

Mer om studiene og høyskolen

Disputas 1. des 2017 

Førstelektor ved Høyskolen Diakonova Kristina Berg Torskenæs disputerer for sin PhD fredag 1.desember.

Disputasen er åpen for alle

 

 

Neste runde med fordypningskurset Helsesøster som samfunnsaktør gjennomføres i uke 45 og 46.

Les mer og meld deg på

Veledningskurs

Høyskolen Diakonova tilbyr et fordypningskurs om "Etniske minoriteter; barn, unge og familier i kommunehelsetjenesten i uke 48 og 49. 

Se programmet og meld deg på

 

 

Studietilbudet i kristen sjelesorg er det første kompetansegivende sjelesorgstudium på høyskolenivå i Norge.

Les mer her