25-årsjubileum

3. og 4. april møttes en del tidligere studenter ved Menighetssøsterhjemmet til kulltreff på Høyskolen Diakonova. Kull 118 og 119 feirer 25-årsjubileum i 2008, og 21 menighetssøstre fra hele landet fant veien til høyskolen i anledning dette. Her har de hatt to aktive dager med foredrag om diakonal sykepleie, informasjon om utviklingen av høyskolen samt omvisning på Lovisenberg diakonale sykehus og Hospice Lovisenberg.

Elisabeth Bjerkholt Aamlid og Grete Holtskog Lerøy er to av deltakerene fra kull 118. De forteller at de har hatt to kulltreff tidligere, og nå er de veldig glade for å være her og treffe studiekameratene sine. Elisabeth har utdannet seg til jordmor og bosatt seg i Arendal. Grete har blant annet jobbet litt i NSF og tatt videreutdanning som intensivsykepleier, og jobber i Skien. De er begge veldig godt fornøyd med skolen, og tenker ofte på hvor god grunnutdaning de fikk. - Jeg er stolt av skolen min, sier Grete, vi fikk en veldig bra utdanning. - Jeg er også veldig stolt av hvordan de har utviklet seg og fulgt med i tiden. - Elisabeth samtykker til dette og legger til at de også synes at navnet Diakonova var et godt valg da skolen skulle skifte navn. - Det er veldig positivt å få komme hit, sier hun.

Åse Gullsmedmoen er deltaker på kulltreffet fra kull 119. Hun har gått veien fra sykehjem til psykisk helse, og arbeider nå som psykiatrisk sykepleier i Kristiansand. Det er lenge siden hun har truffet noen av kullkameratene sine, men hun synes ikke de har forandret seg i stor grad. Også Åse er veldig fornøyd med utdanningen sin. - Den utdanningen jeg fikk på Menighetssøsterhjemmet er helt i tråd med meg og min måte å jobbe på. Det har vært en styrke for meg å ha en grunnutdanning som i sitt menneskesyn legger vekt på menneskets fysiske, psykiske og sosiale sider, sier hun.

        
Elisabeth Bjerkholt Amlid, Grete Holtskog Lerøy og Åse Gullsmedmoen koser seg under lunsjen.

Publisert: 04.04.2008 11:15 av 25-års jubileum

Oppdatert: 4.04.2008 13:30 av Monica L. Donovan
« Tilbake

Mer om studiene og høyskolen

Hvordan kan vi skape solidaritet og fellesskap i en ny tid? Årets Diakonikonferanse arrangeres i Trondheim 31. oktober til 1. november. 

Les mer og meld deg på

 

Neste runde med fordypningskurset Helsesøster som samfunnsaktør gjennomføres i uke 45 og 46.

Les mer og meld deg på

Se også fordypningskurset ”Etniske minoriteter; barn, unge og familier i kommunehelsetjenesten” som avholdes i uke 48 og 49.

 

Veledningskurs

Fredag 20. oktober inviterer Høyskolen Diakonova til sin årlige fagdag Forskning og fag 2017 med spennende foredragsholdere og aktuelle tema. Arrengmentet er gratis.

Se programmet og meld deg på

 

 

Studietilbudet i kristen sjelesorg er det første kompetansegivende sjelesorgstudium på høyskolenivå i Norge.

Les mer her