Teater i klasserommet

Tirsdag 2. mai hadde Høyskolen besøk av tre avgangsstudenter fra Nordisk Institutt for scene og studio. Tema for forestillingen var hva tre unge menn frykter ved å bli gamle. Skuespillerne Enrique Salomon Drageseth, Haakon Stevens og Kjell Tormod Aatangen er også forfattere og regissører av teaterstykket.

Stykket handler om Børre Sivertsen som en dag våkner opp i en fremmed seng, i et fremmed rom. I hodet sitt er Børre 24 år, og opptatt av konserter, øl og jenter. Nå får han høre at han er 73 år, har begynnende grå stær på høyre øye og at han ikke viser tegn til demens. Han kjenner seg ikke igjen men slipper ikke ut, ut til friheten utenfor hjemmet han har havnet på. Børre må forholde seg til fremmede fjes, til sykepleiere, lege, aktivitør, som ikke ser ham som den han er inni seg. Hans største ønske er at folk skal oppleve ham som han føler seg.

"Dere behandler meg som en gammel mann. Det er feil - jeg skal ikke være her!" utbryter han, men blir bare ignorert av helsepersonell som er mest opptatt av seg og sitt.

Børre nekter å innse at han er en eldre mann på sykehjem, mens helsepersonellet på sin side ikke tar hensyn til Børres selvoppfatning og verdighet.

Teaterstykket ble svært godt tatt i mot av både studenter og ansatte ved Høyskolen. Samspillet mellom helsepersonell og den gamle mannen vekket mange tanker og refleksjoner blant publikum. Vi lot oss også imponere av studentenes prestasjoner både som forfattere og som skuespillere, og satt igjen med en opplevelse som berørte oss både som helsepersonell og som pårørende. 

                                        

Publisert: 02.04.2008 09:55 av Monica L. Donovan

Oppdatert: 3.04.2008 14:57 av Monica L. Donovan
« Tilbake

Mer om studiene og høyskolen

Disputas 1. des 2017 

Førstelektor ved Høyskolen Diakonova Kristina Berg Torskenæs disputerer for sin PhD fredag 1.desember.

Disputasen er åpen for alle

 

 

Neste runde med fordypningskurset Helsesøster som samfunnsaktør gjennomføres i uke 45 og 46.

Les mer og meld deg på

Veledningskurs

Høyskolen Diakonova tilbyr et fordypningskurs om "Etniske minoriteter; barn, unge og familier i kommunehelsetjenesten i uke 48 og 49. 

Se programmet og meld deg på

 

 

Studietilbudet i kristen sjelesorg er det første kompetansegivende sjelesorgstudium på høyskolenivå i Norge.

Les mer her