Møt sykepleier-student Kristine

Kristine Guldberg (28) har tenkt på det i mange år. Det er sykepleier hun vil bli, og nå er hun endelig i gang.

Småbarnsmoren hadde sin første dag på Høyskolen Diakonova 7. januar sammen med de andre ferske bachelor-studentene på kull 174, og etter en drøy måned på skolebenken kjennes det bra.
- Jeg har ikke fått helt hetta ennå, men blir nok stressa når det bare er noen uker igjen til eksamen, tenker jeg. Vi har virkelig begynt å få mye å gjøre. Oppgaveinnleveringer, øvingspost og anatomiforelesninger om hverandre preger timeplanen, og man skal jobbe jevnt om man vil henge med, sier Kristine.

Spent på forandring
Nå er utfordringen å få hverdagene med to små barn, mann, hjem, studier og trening til å gå rundt. Modul 1 med obligatorisk undervisning i etikk og historie er gjennomført, kullet er delt inn i basegrupper, og Kristine begynner å bli kjent med folk.
- Jeg er veldig spent på det lærerne sier om at vi kommer til å forandre oss på de tre årene vi går her. Jeg er nysgjerrig på hva som ligger i det, men jeg tror veldig på at det er riktig. Jeg håper det betyr at jeg kommer til å lære veldig mye.

Følg Kristine
Etternavnet til tross, Kristine er ikke i slekt med Norges aller første sykepleier, pioneren Cathinka Guldberg. 28-åringen har tidligere jobbet som sekretær på Kvinneklinikken ved Rikshospitalet, og det var gjennom en kollega der og via nettet hun fikk kjennskap til Høyskolen Diakonova.
Bladet Menighetssøsteren kommer til å følge Kristine gjennom de tre årene ved Høyskolen Diakonova til hun er ferdig utdannet sykepleier. Du kan lese mer om henne der, og du kan også følge henne på nettet.

 

         

 

 

    

Småstresset og rød i kinnene, ti minutter for sent ute etter å ha rotet litt rundt i Slottsparken på leting etter Linstowgate, kommer Kristine Guldhaug inn dørene på Høyskolen Diakonova første dag på bachelor-studiet. (Foto: Anne K. Aambø)          

 

 

 

 

 

 

 


 

Publisert: 12.02.2008 13:00 av Anne Kathrine Aambø

Oppdatert: 14.02.2008 10:30 av Anne Kathrine Aambø
« Tilbake

Mer om studiene og høyskolen

Disputas 1. des 2017 

Førstelektor ved Høyskolen Diakonova Kristina Berg Torskenæs disputerer for sin PhD fredag 1.desember.

Disputasen er åpen for alle

 

 

Neste runde med fordypningskurset Helsesøster som samfunnsaktør gjennomføres i uke 45 og 46.

Les mer og meld deg på

Veledningskurs

Høyskolen Diakonova tilbyr et fordypningskurs om "Etniske minoriteter; barn, unge og familier i kommunehelsetjenesten i uke 48 og 49. 

Se programmet og meld deg på

 

 

Studietilbudet i kristen sjelesorg er det første kompetansegivende sjelesorgstudium på høyskolenivå i Norge.

Les mer her