Inn i nye lokaler

Diakonova flytter inn i en ny skolebygning høsten 2012. Både studenter og ansatte ser fram til større og bedre tilrettelagte lokaler.
   

Det er de nåværende lokalene til Westerdal School of Communication som blir det nye skolebygget til Høyskolen Diakonova fra neste høst. Bygget ligger i Fredensborgveien 24, bak Trefoldighetskirken og hovedfilialen til Deichmanske bibliotek i Oslo. Alt det innvendige inventaret skal rives og nytt interiør skal bygges opp. Etter planen kan innflytting skje ved semesterstart i august 2012.

- Det er kjempefint med nye lokaler og det vil skape enda bedre arbeidsmiljø både for studenter og lærere, sier Ane Runningen fra kull 178.

Selv kommer Ane til å gå siste semester ved Høyskolen Diakonova i de nye lokalene i Fredensborgveien 24.

De nye lokalene er på 4274 m2 og vesentlig større enn de lokalene Diakonova disponerer i Linstows gate i dag.

- Vi trenger noe å vokse i og tror nye lokaler vil skape grunnlag for både kvalitativ og kvantitativ vekst. Vi får et bygg som i mye større grad er tilrettelagt for studentens behov,  samtidig som høyskolen fortsatt får en sentral beliggenhet i Oslo, sier administrerende direktør Runo Lilleaasen ved Diakonova.

- Lokalene vi har nå er tungvinte og upraktiske, så nye lokaliteter er etterlengtet, sier høyskolelektor Ingrid Sie.  Hun tror gode omgivelser betyr mye for læringsutbytte og trivsel.

- Det å komme inn i en hyggelig atmosfære med resepsjon, kantine, bibliotek og lesesal, høres veldig tiltalende ut, sier hun.

Høyskolelærer Bente Baklund er også svært positiv til at Høyskolen Diakonova får nye lokaler.

- Jeg ser for meg at man kommer inn i den nye skolebygningen og får en "Velkommen inn, vi har ventet på deg"-opplevelse. Når man kommer inn i lokalene vi holder til i nå, kan det ta lang tid før man finner fram til klasserom, studentadministrasjon og lærere. I tillegg er ikke lokalene så velegnet som undervisningsarena.

Studentadministrasjonens leder, Tonje Hvidsten, tror en sentral plassering i første etasje i de nye lokalene, vil øke tilgjengeligheten og synligheten til studentadministrasjonen og gjøre det enklere for studenter å komme innom med spørsmål og behov.

- Slik det er nå, må studentene helt opp i femte etasje for å finne oss, sier Tonje Hvidsten.

Leieavtalen som ble underskrevet 8.juli, gjelder for de neste 20 årene med opsjon på ytterligere ti år på samme vilkår.  

 

 

Publisert: 14.07.2011 13:30 av Susanne Ward Ådlandsvik

Oppdatert: 14.07.2011 13:41 av Susanne Ward Ådlandsvik
« Tilbake

Mer om studiene og høyskolen

Disputas 1. des 2017 

Førstelektor ved Høyskolen Diakonova Kristina Berg Torskenæs disputerer for sin PhD fredag 1.desember.

Disputasen er åpen for alle

 

 

Neste runde med fordypningskurset Helsesøster som samfunnsaktør gjennomføres i uke 45 og 46.

Les mer og meld deg på

Veledningskurs

Høyskolen Diakonova tilbyr et fordypningskurs om "Etniske minoriteter; barn, unge og familier i kommunehelsetjenesten i uke 48 og 49. 

Se programmet og meld deg på

 

 

Studietilbudet i kristen sjelesorg er det første kompetansegivende sjelesorgstudium på høyskolenivå i Norge.

Les mer her