Hjelp til legemiddelregning

Gyldendal Akademisk lanserer en "pugge-app" for å redusere strykprosenten i legemiddelregning. - Dette verktøyet har vi ventet på. Nå kan jeg teste hvordan jeg ligger an til eksamen og jeg kan enkelt gjøre det på bussen, i pauser eller før jeg legger meg. Mange gruer seg veldig til denne testen, men nå har vi muligheten til å ta eksamen flere ganger før det virkelig teller, sier Christine Hauge Alsing, sykepleierstudent ved Høyskolen Diakonova.

 

Populær pugge-app

 

Diakonova-studenten Christine Hauge Alsing (t.v.) liker godt
den nye pugge-appen for legemiddelregning.

 

Pugge-appMange sykepleierstudenter opplever den obligatoriske eksamenen i legemiddelregning som en stor utfordring. For å bestå, kreves en feilfri eksamen og strykprosenten er generelt svært høy.  Mangelfulle grunnleggende regneferdigheter og kravet om å levere en feilfri besvarelse påvirker i stor grad studentenes prestasjoner i faget. I tråd med en økt satsning på utvikling av digitale verktøy for studenter, lanserer Gyldendal Akademisk nå en unik applikasjon for å bistå sykepleierstudenter i å forberede seg til eksamen i legemiddelregning.

 

Applikasjonen inneholder oppgavesett i grunnleggende regneferdigheter og legemiddelregning samt reelle eksamenssett som skal løses på normert tid. Studenten får umiddelbar respons på sin utregning, og får dermed mulighet til å forberede seg til eksamen hvor som helst og når som helst.

Applikasjonen er basert på samme prinsipp som den reelle eksamenen: nulltoleranse for selv den minste feil.

 

Fra bok til nett til appHistorisk vanskelig
I 2000 ble bestemmelsen om feilfri besvarelse av eksamen i legemiddelregning tatt inn i rammeplanen for sykepleierutdanningen.  De fleste lærestedene praktiserer en tre timers eksamen i legemiddelregning, som oftest i løpet av første studieåret. Undervisningsmetodene i faget varierer fra skole til skole, og dermed også resultatene. En snittstrykprosent i faget som kan være så høy som 50 prosent ved enkelte skoler har bidratt til å øke prestasjonsangsten hos de unge sykepleierstudentene.

 

Effektiv læring

Læring er en aktiv prosess. Nyere forskning viser at eksperimentell læring, kombinert med differensiert undervisning og opplevelsen av en umiddelbar nytteverdi, resulterer i den mest effektive læringen. I utviklingen av pugge-appen "Legemiddelregning" har Gyldendal Akademisk tatt utgangspunkt i nyere forskningsresultater og tilpasset seg studentenes hverdagsutfordringer.  

 

- Vår erfaring er at studenter har en hektisk hverdag. Vi vet også at studenter har mange små ledige øyeblikk i hverdagen som kan utnyttes på bussen eller mellom forelesninger. Stadig flere studenter har smarttelefoner og vi ønsker å møte våre studenter der de er, og derfor lanserer vi i dag appen "Legemiddelregning". Dette er i tråd med Gyldendal Akademisk sin visjon om å utvikle studentvennlige verktøy ," sier Ingvil Gaasland, redaktør for digitale medier i Gyldendal Akademisk.

 

LedemiddelregningOm applikasjonen "Legemiddelregning"

Pris: 49,- (introduksjonstilbud frem til 1. september)

Målgruppe: sykepleierstudenter, ansatte i helsetjenesten som skal ha kurs i legemiddelhåndtering og andre som ønsker å friske opp sine kunnskaper.

 

Tilgjengelig i AppStore. Android versjon kommer.

Publisert: 06.05.2011 10:20 av Inger Eggebø

Oppdatert: 6.05.2011 11:18 av Inger Eggebø
« Tilbake

Mer om studiene og høyskolen

Disputas 1. des 2017 

Førstelektor ved Høyskolen Diakonova Kristina Berg Torskenæs disputerer for sin PhD fredag 1.desember.

Disputasen er åpen for alle

 

 

Neste runde med fordypningskurset Helsesøster som samfunnsaktør gjennomføres i uke 45 og 46.

Les mer og meld deg på

Veledningskurs

Høyskolen Diakonova tilbyr et fordypningskurs om "Etniske minoriteter; barn, unge og familier i kommunehelsetjenesten i uke 48 og 49. 

Se programmet og meld deg på

 

 

Studietilbudet i kristen sjelesorg er det første kompetansegivende sjelesorgstudium på høyskolenivå i Norge.

Les mer her