Utrustes til å møte hele mennesket

- På Høyskolen Diakonova blir vi utrustet til å møte hele mennesket, ikke bare deres fysiske sykdommer, sier Ane Runningen fra kull 178.

 

Fokus på menneskets åndelige behov i undervisningen ved Høyskolen Diakonova, gjør at Ane Runningen føler seg tryggere i møte med menneskers tro. Hun opplever det helt naturlig å lese Bibelen for sykehjemsbeboere som ønsker det på arbeidsplassen sin.
- Jeg kommer ikke fra et kristent miljø og ville nok i utgangspunktet følt det litt uvant å lese Bibelen for pasienter. Men etter at vi i undervisningen har belyst hvilke åndelige behov mennesker har, føler jeg meg mye tryggere og bedre rustet i slike situasjoner. Vi får en ballast til å møte hele mennesket og ikke bare deres fysiske sykdommer, sier Ane.

Hun bestemte seg for å bli sykepleier etter at hun hadde jobbet en sommer som pleieassistent på et sykehjem.
- Jeg ble inspirert av hvordan sykepleierne jobbet og fant ut at det var noe jeg kunne tenke meg å satse på.
Og hun angrer ikke på valget.
- Sykepleieryrket gir så mange muligheter. Man kan velge ulike retninger og jobbe over hele verden.
Selv kan Ane tenke seg å jobbe en periode i utlandet, enten for Røde Kors eller Leger Uten Grenser.
- Jeg får se etter hvert hvordan familiesituasjonen blir. En annen fordel ved å være sykepleier, er at man kan jobbe til ulike tider på døgnet og ikke nødvendigvis mellom 8 og 16.
- Det viktigste er kanskje å ha en jobb hvor man kan bety noe for andre. Føle at man gjør noe meningsfullt og ikke bare jobber for å tjene penger. Som sykepleier utvikler man seg som menneske og lærer stadig mer om seg selv, tror Ane.

 

Publisert: 14.04.2011 12:45 av Susanne Ward Ådlandsvik

Oppdatert: 14.04.2011 13:21 av Susanne Ward Ådlandsvik
« Tilbake

Mer om studiene og høyskolen

Hvordan kan vi skape solidaritet og fellesskap i en ny tid? Årets Diakonikonferanse arrangeres i Trondheim 31. oktober til 1. november. 

Les mer og meld deg på

 

Neste runde med fordypningskurset Helsesøster som samfunnsaktør gjennomføres i uke 45 og 46.

Les mer og meld deg på

Se også fordypningskurset ”Etniske minoriteter; barn, unge og familier i kommunehelsetjenesten” som avholdes i uke 48 og 49.

 

Veledningskurs

Fredag 20. oktober inviterer Høyskolen Diakonova til sin årlige fagdag Forskning og fag 2017 med spennende foredragsholdere og aktuelle tema. Arrengmentet er gratis.

Se programmet og meld deg på

 

 

Studietilbudet i kristen sjelesorg er det første kompetansegivende sjelesorgstudium på høyskolenivå i Norge.

Les mer her