Talsrør for studentene

- Lærerne ved Høyskolen Diakonova er veldig inspirerende og det er aldri vanskelig å få tak i dem hvis man har spørsmål, sier studentrådsleder Charlotte Schrøder fra kull 175.

                   

      

Danske Charlotte Schrøder gikk rundt på utdanningsmessen i Lillestrøm for å finne et sted hun kunne studere sykepleie i Norge. Plutselig snublet hun over en liten stand hvor en sykepleierstudent snakket varmt og lidenskapelig om skolen sin.

- Jeg hadde ikke hørt om Høyskolen Diakonova før, men den engasjerte studenten fortalte meg alt jeg ville vite. Det viste seg at skolen var helt perfekt for meg. Jeg hadde ikke så stort nettverk i Norge på den tiden og de små klassene på Høyskolen Diakonova gjorde at jeg kom raskt inn i et miljø og ble godt kjent med de andre, forteller hun.

Charlotte engasjerte seg i studentrådet på skolen fra dag én og er nå studentrådsleder.

- Muligheten til å påvirke og bidra til endringer gjør at jeg trives med et slikt verv, sier Charlotte.

- I tillegg er det viktig at studentenes meninger blir lyttet til, og det ønsker jeg å sørge for.

Hun har gjort en stor innsats i studentrådet og blant annet vært med å få i gang en fadderordning som bidrar til at nye studenter får tilbud om ulike aktiviteter den første uka for å bli kjent og komme inn i miljøet på skolen. Og på nyåret arrangerte hun og resten av studentrådet en info-kveld om mulighetene for å studere i utlandet.

- Det er mange muligheter for kortere eller lengre opphold i utlandet mens man er student på Høyskolen Diakonova, og vi ville informere om hvilke tilbud som fins og inspirere studentene til å benytte seg av denne muligheten i løpet av studietiden. Å reise er spennende, inspirerende og utfordrende for ens personlige og faglige utvikling, sier Charlotte.

Hvis hun skal si noe om hva som er det mest positive ved Høyskolen Diakonova, er det lærerne hun trekker fram.

- Lærerne er veldig inspirerende og det er aldri vanskelig å få tak i dem hvis man har spørsmål. Og selv de du hadde i første semester, vet hva du heter når du slutter, sier hun.

I tillegg er hun glad for høyskolens verdier.

-Jeg ønsker at min sykepleie skal ta utgangspunkt i det verdigrunnlaget Høyskolen Diakonova bygger på, nemlig helhetlig menneskesyn, nestekjærlighet, solidaritet og barmhjertighet, sier Charlotte, som er ferdig sykepleier til sommeren. Allerede nå har hun planer om å søke videreutdanning til helsesøster ved Diakonova etter noen års praksis.

 

 

Publisert: 04.04.2011 09:35 av Susanne Ward Ådlandsvik

Oppdatert: 4.04.2011 10:10 av Susanne Ward Ådlandsvik
« Tilbake

Mer om studiene og høyskolen

Disputas 1. des 2017 

Førstelektor ved Høyskolen Diakonova Kristina Berg Torskenæs disputerer for sin PhD fredag 1.desember.

Disputasen er åpen for alle

 

 

Neste runde med fordypningskurset Helsesøster som samfunnsaktør gjennomføres i uke 45 og 46.

Les mer og meld deg på

Veledningskurs

Høyskolen Diakonova tilbyr et fordypningskurs om "Etniske minoriteter; barn, unge og familier i kommunehelsetjenesten i uke 48 og 49. 

Se programmet og meld deg på

 

 

Studietilbudet i kristen sjelesorg er det første kompetansegivende sjelesorgstudium på høyskolenivå i Norge.

Les mer her