Høyskolens studenter diskuterer TV-serien Nurse Jackie

Avisen Vårt Land inviterte noen av våre sykepleierstudenter til å ta en sniktitt på TV-serien Nurse Jackie, som hadde premiere på NRK1 torsdag 4.mars.

Den amerikanske serien handler om sykepleiere som havner i etiske dilemmaer. Seks av våre ferske bachelorstudenter fra kull 178 fikk være med å se første episode av sykehusdramaet og alle var stort sett enige om at hovedpersonen Jackie ikke kunne bli sett på som et forbilde. "Nurse Jackie" er en sykepleier som gjør alt for at pasientene skal ha det så godt som mulig, og er mer opptatt av å hjelpe dem enn å følge sykehusets regler. - Det er for så vidt greit at hun bryter noe av etikken, men reglene kan man ikke unngå. Da havner man i fengsel til slutt, sier Anders Svarverud Adam til Vårt Land.

Den fiktive sykepleieren Jackie på lerretet og de kommende sykepleiere Beate Marie Gravdal (f.v.), Ingrid Gjerdrum, Anders Bjørnstad, Astrid Therese Hansen, Cecilie Wisløff og Anders Svarverud Adam som publikum. Foto: Vårt Land.

Sykepleiere i fokus
Studentene er også fornøyde over at i dette sykehusdramaet har sykepleiere fått en viktigere rolle. - I andre serier gjør legene alt, mens sykepleieren knapt rer en seng, sier Beate Marie Gravdal til Vårt Land.

 

Her kan du lese hele intervjuet fra Vårt Land (publisert i papirutgaven 5.mars 2010).

Nurse Jackie sendes på NRK1, torsdager kl.22.30.

Publisert: 05.03.2010 09:05 av Inger Eggebø

Oppdatert: 5.03.2010 10:49 av Inger Eggebø
« Tilbake

Mer om studiene og høyskolen

Disputas 1. des 2017 

Førstelektor ved Høyskolen Diakonova Kristina Berg Torskenæs disputerer for sin PhD fredag 1.desember.

Disputasen er åpen for alle

 

 

Neste runde med fordypningskurset Helsesøster som samfunnsaktør gjennomføres i uke 45 og 46.

Les mer og meld deg på

Veledningskurs

Høyskolen Diakonova tilbyr et fordypningskurs om "Etniske minoriteter; barn, unge og familier i kommunehelsetjenesten i uke 48 og 49. 

Se programmet og meld deg på

 

 

Studietilbudet i kristen sjelesorg er det første kompetansegivende sjelesorgstudium på høyskolenivå i Norge.

Les mer her