Anbefaler kreftsykepleie

- Jeg anbefaler kreftsykepleie på det sterkeste, sier Camilla Ringsevjen. Hun var heltidsstudent ved videreutdanningen i sykepleie til pasienter med kreftsykdom på Høyskolen Diakonova.

 

Camilla Ringsevjen har alltid ønsket å bli kreftsykepleier.
- En kreftsykepleier sitter inne med utrolig flotte menneskekunnskaper. Det gir deg en tyngde som sykepleier i det å møte mennesker i dyp krise, tørre å stå i det "møtet" og hjelpe alvorlig syke og pårørende til å finne håp i alt det håpløse, sier hun.
Camilla har selv vært pårørende til en far som var syk og døde av kreft og hun har kjent på kroppen hvor viktig det er at helsearbeidere "ser" deg.


- Det gjelder også pasienten. Å bli "sett" og få en følelse av at her er det mennesker som bryr seg, gjør dagene lysere for både pasient og pårørende. Jeg ønsker å være med å bidra til at disse menneskene skal oppleve at de blir ivaretatt på en skikkelig og profesjonell måte av dyktige kreftsykepleiere som har den nødvendige kunnskapen og ballasten som må til for å kunne yte god kreftsykepleie.


- Hva synes du om studiet?
- Kreftsykepleie på heltid er kjempebra. Det er sterkt, og du går gjennom en mental prosess i studiet der det er stor vekst i deg selv. Det handler om mennesker og det handler om å tørre å kjenne på vanskelige følelser. Det er mye oppgaveskriving, men etter hvert går det lettere å skrive. Foreleserne er flotte, dyktige til tusen. Jeg er kjempefornøyd.


- Hva synes du om skolen?
-
Høyskolen Diakonova er en skole det har vært godt å gå på. Jeg gikk i en liten klasse, noe som gjorde at vi ble trygge på hverandre og godt kjent. Skolen har bunnverdier som gjør at man føler seg inkludert og godt tatt vare på som student. Lærerne var gode på å tilrettelegge for oss og opptatt av at vi hadde det bra. Studiet har vært rørende for meg og jeg anbefaler alle å ta utdanning ved Høyskolen Diakonova.


- Hvilke jobbmuligheter ser du for deg i fremtiden?
- Som kreftsykepleier har man mange muligheter både ved sykehusavdelinger, hjemmetjenesten, poliklinikker og ved legevakter. Kreftpasienter møter man overalt i systemet og de trenger å møte oss. Det er et stort behov i hjemmetjenesten i kommunene, når pasienter ønsker å være hjemme. Da trenger pasienten og spesielt pårørende styrke og støtte til å klare å ha sin kjære hjemme.

 

Tekst: Inger Eggebø
Foto: Susanne Ward Ådlandsvik

Publisert: 30.04.2009 17:20 av Susanne Ward Ådlandsvik

Oppdatert: 1.12.2010 11:37 av Inger Eggebø
« Tilbake

Mer om studiene og høyskolen

Hvordan kan vi skape solidaritet og fellesskap i en ny tid? Årets Diakonikonferanse arrangeres i Trondheim 31. oktober til 1. november. 

Les mer og meld deg på

 

Neste runde med fordypningskurset Helsesøster som samfunnsaktør gjennomføres i uke 45 og 46.

Les mer og meld deg på

Se også fordypningskurset ”Etniske minoriteter; barn, unge og familier i kommunehelsetjenesten” som avholdes i uke 48 og 49.

 

Veledningskurs

Fredag 20. oktober inviterer Høyskolen Diakonova til sin årlige fagdag Forskning og fag 2017 med spennende foredragsholdere og aktuelle tema. Arrengmentet er gratis.

Se programmet og meld deg på

 

 

Studietilbudet i kristen sjelesorg er det første kompetansegivende sjelesorgstudium på høyskolenivå i Norge.

Les mer her