39 nye sykepleiere uteksaminert

Høyskolen var pyntet med flagg da kull 169 med venner og familie feiret bestått eksamen og autorisasjon som sykepleiere.

Dagen ble markert av Høyskolen, som inviterte til både nattverdsgudstjeneste og lunsj. Taler ble det også plass til.

Festtaler for dagen var Elisabeth Kaasa, viseadministrerende direktør ved Sykehuset Asker og Bærum. Kaasa la vekt på at hun var stolt av å være sykepleier, og viste til at tradisjonelt har sykepleien vært tuftet på solidaritet og likeverd. De siste 10 årene har nye verdier som kvalitet, trygghet og respekt kommet til. Nå er det på tide å tenke mer globalt, med en sterk forankring i menneskerettighetene. Vi lever i en verden med store helseforskjeller, både i det internasjonale samfunnet og innad i Norge. Det er stor forskjell på levekår og forventet levealder mellom Norge og Afghanistan, likeledes er det store forskjeller mellom Oslo vest og Oslo øst. Dette handler om fordeling, sier Kaasa. Vi må ha verdiene våre i mente hver gang vi gjør et valg i arbeidet vårt. Sykepleiere er ofte under krysspress, mye skal gjøres på en gang. Vi må ha sosialt mot til å foreta de vanskelige prioriteringene og si fra på vegne av de svakeste i samfunnet. Som sykepleier kan en gjøre en forskjell, avslutter hun, og gratulerer de nye sykepleierne.

Avdelingsleder Ragnhild Nordahl Utgaard var stolt og glad over nok en gang å få sende ut et kull med bevisste sykepleiere som ønsker å gjøre en god utøvelse av faget. Også hun fokuserte på verdier. Diakonova ønsker å utdanne sykepleiere som er kritiske og etisk reflekterte, med kvalitet og profesjonalitet som kjennetegn. Verdier er viktige på Diakonova, samfunnet og helsetjenesten trenger sykepleiere med gode verdier. "Vi kan ikke legge listen lavere med respekt for de vi skal tjene, pasienter og pårørende", avsluttet hun talen sin.

I tillegg var det hilsener fra rektor, studentene selv, lærerne, studentrådet og Hovedstyret.

Flott sang og musikk ved Ole Andreas Høyberg og Hilmar Kristoffersen akkompagnerte dagen.


Glade sykepleiere holder et godt tak i autorisasjonen sin.

Publisert: 13.06.2008 09:30 av Monica L. Donovan

Oppdatert: 16.06.2008 08:46 av Monica L. Donovan
« Tilbake

Mer om studiene og høyskolen

Disputas 1. des 2017 

Førstelektor ved Høyskolen Diakonova Kristina Berg Torskenæs disputerer for sin PhD fredag 1.desember.

Disputasen er åpen for alle

 

 

Neste runde med fordypningskurset Helsesøster som samfunnsaktør gjennomføres i uke 45 og 46.

Les mer og meld deg på

Veledningskurs

Høyskolen Diakonova tilbyr et fordypningskurs om "Etniske minoriteter; barn, unge og familier i kommunehelsetjenesten i uke 48 og 49. 

Se programmet og meld deg på

 

 

Studietilbudet i kristen sjelesorg er det første kompetansegivende sjelesorgstudium på høyskolenivå i Norge.

Les mer her