40 nye helsesøstre

Fredag 23. mai var avslutningsdag for det tredje helsesøsterkullet ved Høyskolen Diakonova.

Bunadskledde og feststemte troppet de nyutdannede helsesøstrene opp i klasserommet. Taler fra rektor og lærerne, sanger og innslag fra studentene stod på programmet. Det kom også hilsener fra forstander Runo Lilleaasen ved Menighetsøsterhjemmet, og Gunn Quamme, leder av Oslogruppa i Landsgruppa av helsesøstre.

Rektor Mardon Breimoen la i talen sin vekt på at både studentene og Høyskolen hadde gjensidige forpliktelser. Høyskolen forventer at helsesøstrene er utdannet etter rammeplanen for helsesøstre og har tilegnet seg den kunnskap i overenskomst med denne. Diakonova på sin side har fremdeles dørene åpne for helsesøstrene, blant annet i form av etterutdanningskurs og planlagt mastergrad med arbeidstittel Master in Public Health and Community Nursing.

Teamleder for utdanningen, Liv Sandnes Aabø, hadde mange flotte ord til studentene sine, en klasse hun var veldig stolt av. Helsesøsterutdanningen på høyskolen Diakonova har som mål å utdanne engasjerte, kreative og faglig kompetente helsesøstre. Målet er nådd, og samtidig har kullet bestått av et stort mangfold som alle er gode rollemodeller for nye studenter.

Det er gode tider for helsesøstre. En undersøkelse fra Sintef helse viser at flere er fornøyd med helsestasjonene sine. Over halvparten av de nyutdannede helsesøstrene har allerede skaffet seg helsesøsterjobb. Diakonova har i år hatt rekordstor økning i søkere til det neste kullet. Høyskolen gratulerer alle helsesøstre fra kull tre, og ønsker lykke til videre!


Nyutdannete helsesøstre fra Høyskolen Diakonova

Publisert: 27.05.2008 10:45 av Monica L. Donovan

Oppdatert: 27.05.2008 13:29 av Monica L. Donovan
« Tilbake

Mer om studiene og høyskolen

Hvordan kan vi skape solidaritet og fellesskap i en ny tid? Årets Diakonikonferanse arrangeres i Trondheim 31. oktober til 1. november. 

Les mer og meld deg på

 

Neste runde med fordypningskurset Helsesøster som samfunnsaktør gjennomføres i uke 45 og 46.

Les mer og meld deg på

Se også fordypningskurset ”Etniske minoriteter; barn, unge og familier i kommunehelsetjenesten” som avholdes i uke 48 og 49.

 

Veledningskurs

Fredag 20. oktober inviterer Høyskolen Diakonova til sin årlige fagdag Forskning og fag 2017 med spennende foredragsholdere og aktuelle tema. Arrengmentet er gratis.

Se programmet og meld deg på

 

 

Studietilbudet i kristen sjelesorg er det første kompetansegivende sjelesorgstudium på høyskolenivå i Norge.

Les mer her